Magnus Carlsens app

March 26, 2014 - Schack och strategi

Jag tänkte blogga om min favoritspelare i schack efter Bobby Fischer, nämligen Magnus Carlsen och hans app. Den unge norrmannen blev ju nyligen världsmästare och vill givetvis kapitalisera på sin nya stjärnstatus. Det har han i och för sig gjort ett ganska bra tag. Han har modellat för olika klädmärken och gjort ett gäng olika sponsorsarbeten. Magnus har också varit med hos Skavlans talkshow där han bland annat mötte självaste Bill Gates i schack.

Spela schack i Magnus Carlsens app

Magnus Carlsen har en egen hemsida där han presenterar sin app. Där redogör han för de tre olika delarna som appen består av. Play me, som den ena delen kallas är en feature där man får spela mot Magnus Carlsen (eller mot hans spelstil så att säga). Det kan vara kul men så klart i princip omöjligt att vinna över Magnus när han nu står på toppen av sin spelkarriär. Men i det här spelläget har man chansen att spela mot Magnus som 5-åring. Det är ganska coolt. Om du väljer inställningen att spela mot Magnus som 10-åring är han redan där riktigt, riktigt bra på schack.

Ett annat läge i Magnus app är träningsläget. Den här delen innehåller videos och träningstips för nybörjare upp till världsklass-spelare. Den här delen, liksom övriga delar, är i ständig utvecklingsfas.

Det finns en trevlig del till i Magnus app som ger dig möjligheten att få spela mot honom live. Man ska samla poäng inom sin spelgrupp (nybörjare, medel, avancerad och expert). Utförligare regler finns på magnuscarlsen.com.